Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

A murit Sabine Schmitz, prezentator Top Gear şi pilot de curse

A murit Sabine Schmitz, prezentator Top Gear şi pilot de curse
gazduire web create web design

Fosta prezentatoare a Top Gear, Sabine Schmitz, a fost singura femeie care a câştigat cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Sabine Schmitz avea 51 de ani. Schmitz a anunţat anul trecut că fîn 2017 fusese diagnosticată cu cancer.

 

 
Fosta prezentatoare a Top Gear, Sabine Schmitz, renumită pentru că a fost singura femeie care a câştigat cursa de 24 de ore de la Nurburgring, a murit la vârsta de 51 de ani, anunţă BBC Sports.

Schmitz a anunţat anul trecut că fusese diagnosticată cu cancer în 2017. Numele lui Schmitz devenise sinonim cu Nurburgring Nordschleife, circuitul de 14 mile din Germania, renumit ca fiind cel mai dur din lume.

Sabine Schmitz a câştigat cursa de de turisme de 24 de ore în 1996 şi 1997, conducând un BMW M3.. A devenit cunoscută ca „Regina Nurburgring-ului”, estimându-se că a parcurs peste 20.000 de tururi.

Mai târziu, Schmitz a devenit apreciată pentru apariţia în emisiunea Top Gear, în 2004, când a condus un autovan în jurul pistei de la Nurburgring, devenind ulterior prezentatoare a show-ului, alături de Chris Evans, în 2016.

Episodul din această duminică a emisiunii Top Gear va fi dedicat lui Schmitz.

Clare Pizey, producătorul executiv al emisiunii, a declarat pentru BBC: „Sabine a fost un membru îndrăgit al familiei Top Gear şi a făcut parte din echipa de prezentatori din 2016, după ce iniţial a apărut pentru prima dată în emisiune în 2004. Toţi cei care am avut plăcerea să lucrăm cu ea în echipă suntem şocaţi de această veste”.

„Sabine a emanat de fiecare dată pozitivitate, şi-a purtat întotdeauna zâmbetul ei obraznic, indiferent cât de grele au fost vremurile, şi a fost o forţă a naturii, un model pentru femeile pilot din lumea automobilismului.” a adăugat Clare Pizey.

Prezentatorul Top Gear, Chris Harris, a declarat că Schmitz a fost o „persoană minunată, puternică şi amuzantă”, în timp ce pe pagina de Twitter Formula 1 s-a scris că Schmitz a fost „o forţă a naturii” care a inspirat „o nouă generaţie de pasionaţi de sporturi cu motor”.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *