gazduire web create web design

A murit Regina rock ‘n’ roll-ului. Tina Turner avea 83 de ani

A murit Regina rock ‘n’ roll-ului. Tina Turner avea 83 de ani
gazduire web create web design

Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume şi a devenit una dintre cele mai faimoase artiste din toate timpurile. A fost prima artistă de culoare şi prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone. Tina Turner a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii întregi de artişti şi fani şi va rămâne în amintirea tuturor ca regina rock ‘n’ roll-ului.

 

 

 
„Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală suferită, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia”, transmite purtătorul de cuvânt. „Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model de urmat”, transmite el potrivit Sky News

Născută Anna Mae Bullock în 1939, în Tennessee, SUA, Tina Turner a devenit faimoasă în anii ’60 ca solista formaţiei Ike & Tina Turner Revue, alături de soţul ei abuziv, Ike Turner. După divorţul de acesta în 1978, Tina Turner şi-a relansat cariera solo în anii ’80, cu albume de succes precum Private Dancer şi Foreign Affair şi hituri precum What’s Love Got to Do with It, The Best sau Simply the Best.

Tina Turner a fost şi actriţă, jucând în filme ca Tommy, Mad Max Beyond Thunderdome sau Last Action Hero. În 1993, a fost lansat filmul biografic What’s Love Got to Do with It, bazat pe cartea ei de memorii I, Tina: My Life Story.

În 2009, s-a retras din activitate după turneul Tina!: 50th Anniversary Tour. În 2013, a renunţat la cetăţenia americană şi a devenit cetăţean elveţian. În 2018, a fost subiectul musicalului Tina.

Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume şi a devenit una dintre cele mai faimoase artiste din toate timpurile. A primit 12 premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame şi în Grammy Hall of Fame.

A fost prima artistă de culoare şi prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone. Rolling Stone a clasat-o printre cei mai mari 100 de artişti şi cei mai mari 100 de cântăreţi din toate timpurile. Tina Turner a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii întregi de artişti şi fani şi va rămâne în amintirea tuturor ca regina rock ‘n’ roll-ului.

 

 

GALERIE VIDEO :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *