A murit Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai buni antrenori români de atletism

A murit Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai buni antrenori români de atletism
gazduire web create web design

Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din atletismul românesc şi mondial, Ioan Zanfirache, a murit, la vârsta de 67 de ani, în urma unui infarct, anunţă Federaţia Română de Atletism (FRA).

 

Federaţia Română de Atletism a anunţat că a murit, în urma unui infarct miocardic, antrenorul Ioan Zanfirache.

Ioan Zanfirache a fost unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din atletismul românesc şi mondial.

„În anul 1988 a părăsit România (unde activase în cadrul clubului Dinamo Bucureşti), stabilindu-se în Australia, împreună cu soţia, dar şi atleta sa, Daniela Costian (şi astăzi recordmana României la aruncarea discului). Pentru ţara de la antipozi, Daniela Costian a câştigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona şi una de argint la Campionatele Mondiale în aer liber din 1993. Revenit în ţară şi stabilit la Suceava unde a organizat un centru performant pentru pregătirea aruncătorilor, Ioan Zanfirache a fost timp de şase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion naţional şi multiplu medaliat internaţional în proba de aruncarea greutăţii”, scrie pe site-ul FRA.

Andrei Gag are în palmares, cu Ioan Zanfirache alături, două podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, în 2015, şi un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai târiu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an în care a ratat prezenţa în finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate că a avut a avut acelaşi rezultat cu cel al ultimului admis.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *