gazduire web create web design

A murit Gina Lollobrigida. Fosta mare actriţă avea 95 de ani

A murit Gina Lollobrigida. Fosta mare actriţă avea 95 de ani
gazduire web create web design

Gina Lollobrigida a murit astăzi, la vârsta de 95 de ani, ia cu ea a murit o bucaţică din istoria cinematografiei italiene: 75 de ani de comedii, drame şi alte basme.

 

 

 
Născută la Subiaco, la 4 iulie 1927, s-a mutat la Roma când era foarte tânără şi a început să studieze la Istituto di Belle Arti, până când, în 1947, a participat la o ediţie legendară a Miss Italia, unde a terminat pe locul trei, în spatele Luciei Bosè şi Giannei Maria Canale.

Primul succes îl are dincolo de Alpi, cu „Fanfan la Tulipe”, alături de Gerard Philipe, în 1952. Consacrarea ca „icoană” este cu rolul Bersaglierei din „Pane amore e fantasia”, de Luigi Comencini, din 1953, alături de Vittorio De Sica, care i-a adus Panglica de Argint.

În anul următor, a filmat continuarea, la fel de reuşită, „Pâine, dragoste şi gelozie”, tot de Comencini, dar în 1955 a refuzat să joace în capitolul al treilea, „Pâine, dragoste şi…”, de Dino Risi.

Printre numeroasele sale mari succese se numără „Cea mai frumoasă femeie din lume” (1955) de Robert Z. Leonard, cuplu cu Vittorio Gassman, o poveste fictivă a vieţii sopranei Lina Cavalieri. 

La Hollywood se împrieteneşte cu Marilyn Monroe. Viaţa ei personală este plină de lumini şi umbre, inclusiv un viol dureros ca minoră raportat abia mulţi ani mai târziu, căsătorită foarte tânără cu medicul sloven Milko Skofic, cu care are singurul fiu, Andrea Milko născut în 1957, o relaţie îndelungată cu spaniolul Javier Rigau, mult mai tânăr decât ea şi care nu a dus niciodată la căsătorie.

Ultimii săi ani au fost marcaţi şi de evenimente juridice. Din 2021, diva a avut un administrator de sprijin desemnat de Curte pentru a-şi proteja bunurile, aşa cum a cerut în acţiunea judiciară fiul ei, Andrea Milko Skofic.

În centrul activităţii de anchetă a procurorilor s-a aflat fostul manager al actriţei, Andrea Piazzolla, inculpat sub acuzaţia de eludare a unei persoane incapabile. 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *