A murit cel mai longeviv prim-ministru, în funcţie, din lume

A murit cel mai longeviv prim-ministru, în funcţie, din lume
gazduire web create web design

Cel mai longeviv prim-ministru din lume, prinţul Khalifa bin Salman Al Khalifa din Bahrain, a murit la vârsta de 84 de ani. Prinţul Khalifa, care a preluat funcţia după ce Bahrainul şi-a obţinut independenţa în 1971, primise tratament la un spital din SUA, a declarat presa de stat. Prinţul a fost considerat de mulţi dur, iar îndepărtarea sa a fost cerută de protestatarii pro-democraţie în timpul unei revolte eşuate în primăvara arabă din 2011.

 

El a spus că primăvara arabă a adus doar „moarte, haos şi distrugere” şi a negat afirmaţiile că ar fi blocat eforturile de reformă politică în Bahrain, relatează BBC.

Analiştii spun că alegerea succesorului său va semnala dacă Bahrainul, care a fost recent de acord să normalizeze relaţiile cu Israelul, încearcă să stabilească un nou curs.

Statul musulman sunnit a contracarat disidenţa cu ajutorul forţele de securitate, constant, după protestele ce au avut loc în urmă cu nouă ani. Protestele au fost conduse de comunitatea şiită, care s-a plâns de discriminare.

Guvernul a interzis tuturor entităţilor mass-media independente să funcţioneze în ţară, a dizolvat toate grupurile de opoziţie şi a căutat reducă la tăcere şi mediul online.

Apărători proeminenţi ai drepturilor omului, jurnalişti şi lideri de opoziţie au fost închişi împreună cu zeci de protestatari.

Sute de oameni au fost, de asemenea, privaţi de naţionalitate, iar cinci bărbaţi au fost executaţi după ce au fost condamnaţi pentru infracţiuni de terorism în procese despre care grupurile pentru drepturile omului au spus că au fost afectate de încălcări grave ale demersurilor legale şi acuzaţii de tortură.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *