gazduire web create web design

A început săptămâna bucătăriei turceşti. Este considerată o sărbătoare la nivel global, datorită istoriei sale

A început săptămâna bucătăriei turceşti. Este considerată o sărbătoare la nivel global, datorită istoriei sale
gazduire web create web design

Ea va fi organizată pentru a II-a oară în acest an şi va pune accentul pe gastronomia din regiunea Hatay. Reţeaua Oraşelor Creative UNESCO consideră oraşul Hatay drept „al 26-lea oraş gastronomic al lumii” iar accentul va fi pus pe durabilitate şi bune practici de producţie în cultura alimentară eliminând deşeurile toxice.

 

 
Săptămâna bucătăriei Turceşti va avea loc în perioada 21-27 mai şi este considerată o sărbătoare la nivel global, datorită istoriei sale.

Ea va fi organizată pentru a II-a oară în acest an şi va pune accentul pe gastronomia din regiunea Hatay. Reţeaua Oraşelor Creative UNESCO consideră oraşul Hatay drept „al 26-lea oraş gastronomic al lumii” iar accentul va fi pus pe durabilitate şi bune practici de producţie în cultura alimentară eliminând deşeurile toxice.

Săptămâna Bucătăriei Turceşti este coordonată de Ministerul Culturii şi Turismului din Republica Turcia iar misiunile diplomatice ale Turciei din întreaga lume, vor organiza diverse activităţi şi campanii pe reţelele sociale pentru a promova bucătăria originară din Hatay.

Tradiţii antice, durabile, fără deşeuri şi sănătoase care provin din bucătăria turcească

Organizatorii vor pregăti mâncărurile native de la Hatay folosind ingrediente locale, tehnici tradiţionale de gătit, vor pregăti  mâncărurile native de la Hatay folosind tehnici tradiţionale de gătit şi vor avea o privire detaliată asupra bucătăriei antice. Participanţii vor avea ocazia să se informeze şi să afle cât mai multe aspecte care ţin de bogata biodiversitate a bucătăriei turceşti, dar şi despre disponibilitatea şi potenţialul acesteia de a răspunde la diferite tendinţe în trenduri care ţin atât de mâncare cât şi de băutură.

Totodată va exista şi o experienţă practică unde se va pune accentul pe metodologia de gătit cu zero deşeuri. Pe tot parcursul evenimentului vor fi oferite cafele, ceaiuri şi alte delicii, toate de provenienţă turcească.

Despre Hatay şi gastronomia locală

Evenimentele care ţin de Săptămâna Tucească şi care au loc la nivel mondial vor include un meniu unic în gastonomia turcească cu arome şi bune practici originare din regiunea Hatay. Bucătăria din regiunea Hatay are în combinaţie uleiul de măsline, cerealele de înaltă calitate, leguminoasele, legumele, fructele, ierburile locale şi condimentele cultivate de pe soluri fertile dominate de clima mediteraneană.

Moştenirea culinară a oraşului care a găzduit de-a lungul istoriei sale, mai multe civilizaţii, pune accentul pe mesa de dimineaţă (micul dejun), unic în felul său şi asupra numeroaselor preparate. Meniul Hatay care va fi pregătit în cadrul acestui eveniment include „biberli ekmek” (pâine cu pasta de ardei roşu); salată de măsline; hummus; „kisir” (salată fină de bulgur); „tepsi kebap” (kebap la cuptor) şi „kunefe” (desert kadayif cu brânză).

 

GALERIE FOTO :

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *