A fost creat aparatul care creşte procentul de precipitaţii. Care sunt efectele sale asupra oamenilor

A fost creat aparatul care creşte procentul de precipitaţii. Care sunt efectele sale asupra oamenilor
gazduire web create web design

Profesorului Wang Guangqian din Beijing a creat un aparat care creşte procentul de precipitaţii. Aparatul creat produce unde sonore de doar 160 de decibeli care fac norii să „vibreze”. Deşi aparatul nu are niciun efect asupra oamenilor, poate să aibă efecte nocive asupra animalelor.

 

 
Foarte multe regiuni de pe suprafaţa planetei suferă de secetă, aşa că, o echipă de cercetători a descoperit cum, cu ajutorul ştiinţei, să se poată stimula natura să producă o cantitate mai mare de precipitaţii.

Profesorul Wang Guangqian de la Universitatea Tsinghua din Beijing a testat teoria. El a descoperit că undelele de frecvenţă scăzută direcţionate către nori pot creşte cantitatea de precipitaţii cu 17%.

Sunetele abia pot fi auzite de către oameni, acestea având doar 160 de decibeli. Studiul a fost publicat în jurnalul Scientia Sinica Technologica.

Profesorul Wang plănuieşte ca pe viitor să producă variante mobile ale aparatului care produce undele şi să poate fi controlat de la distanţă. Există şi critici ale tehnologiei: ei spun că va afecta animalele sălbatice.

China a mai testat în ultimii ani varianta unei ploi artificiale creată cu ajutorul unor avioane numite Ganlin 1. Adică „ploaie dulce” în mandarină.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *