A creat ethereum şi este primul cripto-miliardar al lumii

A creat ethereum şi este primul cripto-miliardar al lumii
gazduire web create web design

Vitalik Buterin a creat ethereum în 2013 când avea 19 ani. Buterin deţine aproximativ 333.500 de unităţi în portofelul său public. Valoarea ethereum a crescut de peste patru ori în 2021, crescând cu 375%.

 

 
Vitalik Buterin, un programator ruso-canadian în vârstă de 27 de ani, a creat ethereum în 2013 când avea 19 ani. Criptomoneda a fost lansată în 2015, iar acum Buterin deţine aproximativ 333.500 de unităţi în portofelul său public, scrie CNN.

Înmulţit cu valoarea record de 3.500 de dolari pe care activul digital a atins-o marţi, se obţin peste 1,1 miliarde de dolari.

Buterin este cofondator al Bitcoin Magazine, o publicaţie care se ocupă de bitcoin şi alte criptomonede, în 2012.

În 2014, a fost selectat pentru a face parte din Thiel Fellowship, un program de doi ani creat de miliardarul Peter Thiel care „acordă 100.000 de dolari tinerilor care vor să construiască lucruri noi în loc să stea într-o sală de clasă „.

Nu este foarte activ pe reţelele de socializare – surprinzător pentru un tip cu 1,4 milioane de urmăritori pe Twitter.

Valoarea ethereum a crescut de peste patru ori în 2021, crescând cu 375%. Criptomoneda este în prezent a doua cea mai mare monedă digitală după valoarea de piaţă – puţin sub jumătate din capitalizarea de piaţă a bitcoin. Valoarea totală a criptomonedei este acum de aproximativ 403 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap. Un ether a atins 3.482 de dolari marţi.

Deşi investitorii cumpără şi vând mii de criptomonede diferite, etherul şi bitcoin reprezintă aproape două treimi din întreaga piaţă mondială a criptomonedelor, de 2,3 trilioane de dolari.

Entuziasmul cripto a crescut în aprilie, pe măsură ce platforma de tranzacţionare Coinbase a devenit publică, cu o valoare de piaţă de 86 de miliarde de dolari.

O parte din creşterea ether este şi urmarea faptului că este criptomoneda de alegfolosită ere pentru achiziţionarea NFT – opere de artă digitale şi alte obiecte de colecţie care sunt transformate în active unice, verificabile şi uşor de tranzacţionat pe blockchain.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *