830.000 de fermieri vor depune mai puţine documente pentru plăţile directe

830.000 de fermieri vor depune mai puţine documente pentru plăţile directe
gazduire web create web design

830.000 de fermieri vor depune mai puţine documente pentru plăţile directe, datorită unei legi adoptate marţi. Astfel, fermierii vor depune la APIA numai cererea de plată şi, dacă este cazul, documente care nu sunt emise de terţi. Documentele emise de terţi, cum ar fi extrasul din Registrul Agricol, extrasul din Registrul Naţional al Exploataţiilor, extrasul din Registrul de Rasă sau extrasul ONRC, nu vor mai fi solicitate fermierilor.

 

„Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi (marţi – n.r.), Legea pentru modificarea şi completarea art.6, art.8, art.20 şi art.33 din Legea nr.104/2015, iniţiată de Daniel Constan-tin, vicepreşedinte PNL. Legea impactează circa 830 de mii de fermieri care vor fi scutiţi de la depunerea documentelor pe care trebuiau să le obţină anual de la primării, Registrul Comerţului şi alte instituţii, pentru realizarea plăţilor directe. Astfel, APIA va culege toate informaţiile din bazele de date interconectate”, anunţă liberalii.

„Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, fermierii nu vor mai fi puşi pe dru-muri. Ştiu că, pentru mulţi, era un adevărat stres să solicite acte din diverse lo-curi pentru a completa dosarul. De acum, lucrurile se vor desfăşura ca în orice ţară civilizată, unde instituţiile comunică între ele pentru a rezolva problemele cetăţenilor. De asemenea, nu mai sunt la mâna primarilor care folosesc eliber-area acestor documente ca şantaj electoral”, explică Daniel Constantin.

Documentele emise de terţi, cum ar fi extrasul din Registrul Agricol, extrasul din Registrul Naţional al Exploataţiilor, extrasul din Registrul de Rasă sau extrasul ONRC, nu vor mai fi solicitate fermierilor.

Astfel, fermierii vor depune la APIA numai cererea de plată şi, dacă este cazul, documente care nu sunt emise de terţi.

„Fermierii – mai ales cei cu ferme mici sau medii, precum şi cei cu exploataţii agricole mixte – se vor putea concentra acum doar asupra producţiei agricole. În plus, este eliminat riscul depunerii unor documente neconforme, iar veri-ficările efectuate de APIA vor fi mai exacte, eliminând mare parte din riscul corecţiilor financiare”, precizează Daniel Constantin.

Proiectul a fost adoptat anul trecut de Senat, fiind trimis către Camera Deputaţilor.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *