5 cărţi recomandate de Bill Gates pentru a avea un an mai bun

5 cărţi recomandate de Bill Gates pentru a avea un an mai bun
gazduire web create web design

“În vremuri grele- cei dintre noi cărora le place să citească apelează la tot felul de cărţi,” scris Gates pe blogul său. Cofondatorul Companiei Microsoft a recomnadat 5 cărţi favorite pentru un an nou mai bun. Cărţile sunt non-ficţiune şi se concentrează pe problemele cu care se confruntă rasa umană în 2021.

 

 

Cofondatorul Companiei Microsoft Bill Gates şi-a făcut un obicei din promovarea titlurilor de cărţi care îl interesează, oferind periodic liste de lectură pentru diferite perioade ale anului.

Bill Gates a postat pe blogul său personal, pe care l-a numit :”Un an urât”, 5 recomandări de cărţi favorite în speranţa că cititorii vor putea încheia anul într-o notă pozitivă.

Toate alegerile lui Gates sunt non-ficţiune şi se concentrează pe ştiinţă, rasismul sistematic şi modul în care istoria se referă la ceea ce confruntă rasa umană în 2021.

Prima carte recomandată de Bill Gates este ”Noul Jim Crow: Încarcerarea în masă în era daltonismului,” de Michelle Alexander. Expune radiografia unui sistem de încarcerare ciclică şi inegal în America, simţită mai mult ca niciodată după protestele împotriva uciderii lui George Floyd, Black Lives Matter.

Cea de a doua carte este ”Gama: De ce triumfă generaliştii într-o lume specializată,” de David Epstein. Autorul este critic faţă de specialişti. Cu toate astea Gates le recomandă oamenilor să nu îşi piardă entuziasmul şi dacă au un domeniu preferat să îl urmeze.

”Spionul şi trădătorul: cea mai mare poveste de spionaj din războiul rece,” de Ben Macintyre. Este vorba despre un ofiţer KGB care a devenit agent dublu pentru britanici iar cartea Respiraţia din sare, despre o nouă eră în ştiinţă şi pacienţii şi familiile care au schimbat medicina. Care dintre cărţi  te-a inspirat?

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *