2 februarie este ziua securităţii online. Un expert Bitdefender oferă sfaturi de cyber security

2 februarie este ziua securităţii online. Un expert Bitdefender oferă sfaturi de cyber security
gazduire web create web design

Marţi, pe 2 februarie, sărbătorim ziua securităţii în online. Una dintre cele mai răspândite metode de atac în online este prin intermediul spamurilor. Silviu Stahie, expert Bitdefender, oferă sfaturi despre cum te poţi proteja în faţa pericolelor.

 

 
În fiecare zi sunt trimise peste 300 de miliarde de mailuri în întreaga lume. Iar majoritatea dintre acestea sunt spam. Un click greşit poate să coste scump utilizatorul.

Silviu Stahie, expert securitate cibernetică Bitdefender, este de părere că putem evita atacurile cibernetică dacă avem grijă ce ataşamente deschidem. ”Spamurile sunt acum peste tot, vin acum şi prin reţelele de socializare, vin şi prin aplicaţiile de messaging. Ca regulă, am face bine să nu deschidem emailuri sau ataşamente de la persoane pe care nu le cunoaştem”.

Metoda cea mai des întâlnită este cea numită phishing. Atacatori care imită anumite mailuri şi site-uri oficiale cu un singur scop: să obţină accesul la datele oamenilor. Expert în securitate cibernetică la Bitdefender, Silviu oferă sfaturi despre cum putem evita una astfel de pericol: ”Să avem întotdeauna în minte faptul că ceea ce primim ar putea să nu fie adevărat. Plecând de la această premisă ne va fi mult mai uşor să filtrăm. Trebuie să ţinem cont că instituţiile bancare nu comunică în general prin online. Dacă o ofertă pare prea bună să fie adevărată, probabil aşa este”.

Noul Cod Penal, din 2021, pedepseşte dur frauda informatică, cu închisoare de la 2 la 7 ani. Aceeaşi pedeapsă există şi pentru retragerea de fonduri fără consimţământul titularului, adică pentru un răuvoitor care fură datele bancare ale unei victime.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *